Anger Machine

best web design software

Biografie

Anger Machine

Anger Machine is een vijfkoppige Thrash Metal band uit Nederland, opgericht door gediplomeerd gitarist Thijmen den Hartigh in de zomer van 2015. Hij vraagt dezelfde muzikanten als hij voor zijn examen voor het Conservatorium heeft gevraagd om zijn band te versterken en vraagt een getalenteerde gitaarstudent van hem om bas te komen spelen.

Het geluid van de band is modern met een combinatie van groovende stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel. De catchy nummers zijn op een slimme manier geschreven, met veel variatie, maar vormen samen nog steeds een geheel. Naast het uitmundende songwriting, onderscheid de band zich door de Metalcore vocalen en de hoogwaardige gitaarsolo’s, wat beiden hun stempel op het geluid drukken.

Op 24 september 2016 brengt Anger Machine hun eerste EP “Unbreakable” uit, met daarop vijf nummers. Vanaf dit moment begint de band ook live shows te spelen in Nederland. Minder dan twee maanden later op 19 november wint de band al hun eerste wedstrijd op het Bruut Battlefest.


Terwijl de EP positief werd ontvangen wat betreft de songwriting en de skills van de band, kreeg de productie een hoop kritiek. Voor de nieuwe single “Warpath” heeft de band gekozen om met producer David Hazeleger te werken. Het resultaat is een veel beter klinkende single, waardoor de energie en agressie van de band er veel beter uitkomen. Op de single staan het nummer Warpath en een cover van Dead Embryonic Cells van Sepultura als B-track. De songwriting en skills zijn nog steeds uitmuntend en de gitaarsolo’s zijn zelfs naar een nog hoger niveau gebracht met een huiverende gitaarsolo voor de Warpath track. Er is zeker een stijgende lijn voor de band met deze single als het beste werk tot nu toe.  


Address

Arend Baanstraat 98
Rijssen, 7461 DX

Contacts

Email:
g.dangremond@concepts.nl