Cowboys & Aliens

develop free website

Biografie

Hitsige Grooves

Hijgen, piepen, kraken, stomen, razen…Een greep uit de emoties die van toepassing zijn als het Rock ‘n’ Roll-monster 'Cowboys & Aliens' na zijn Live-passage de deuren van de plaats des onheils achter zich dicht trekt. Of het nu de plaatselijke feestzaal, een van hormonen bol staand jeugdhuis of Vorst Nationaal is: de toeschouwers worden genadeloos meegezogen in de hoogmis der decibels, geserveerd door deze vier heren. Het verhaal start pas goed in 1999.  
Cowboys & Aliens vindt eindelijk zijn definitieve formule en dat resulteert vrij vlug in een indrukwekkende reeks shows in binnen- en buitenland waar hun Benelux Support-act voor Monster Magnet nog het meest in het oog springt. In het zog van hun internationaal enthousiast ontvangen debuut “A Trip To The Stonehenge Colony” - zonder twijfel de eerste Stonerrock-plaat ooit in ons land gemaakt - zijn deze heren jaren aan één stuk in de grootste zalen te bewonderen. Met 'Queens Of The Stone Age' en 'Millionaire' in de Ancienne Belgique, met 'Soulfly' in De Vooruit, met 'Danzig' in Tilburg of met 'Deep Purple' in Vorst Nationaal. De festivals volgen vlug: twee keer Graspop, één keer Dour, Alive Festival in Sankt Vith, Rock Ternat... Het dikt het CV van 'Cowboys & Aliens' aanzienlijk aan.

Naast een hele reeks shows in het clubcircuit en verschillende buitenlandse optredens namen ze ook nog twee Full-CD’s op: “Love Sex Volume” (2003) en “Language of Superstars” (2005),deze laatste weliswaar in een andere bezetting met onder meer Mario Goossens (Triggerfinger) op de drumstoel. Na een adempauze van vier jaar claimden de heren heel vlug een nieuwe toekomst voor zichzelf. In 2011 zag “Sandpaper Blues Knock Out” het levenslicht en dit bracht hen voor de tweede keer naar Vorst Nationaal als support voor 'Deep Purple'. Twee jaar terug was er “Surrounded by Enemies”, een zes nummers tellende CD die werd opgepikt door 'Rough Trade' om te verdelen in de Benelux. Het geeft nog steeds een perfect beeld van waar 'Cowboys & Aliens' sinds de oprichting voor staat: bezieling, intense Rock ‘n’ Roll, vervaarlijk grommend en klauwend, Coolness-factor 10. Een hitsige locomotief die pas tot stilstand komt als het station al een eind voorbij is geraasd.

Binnenkort wordt gestart aan de planning en voorbereiding voor een nieuwe Full- plaat met als streefdoel begin 2019 om op de fans los te laten. De nummers zijn er, de titel is er, het Artwork staat op poten, de goesting en de woede om nog eens goed keet te schoppen wordt steeds moeilijker in goeie banen te leiden.
“Stay tuned, stay with us”.

Lots of love <3

Address

Arend Baanstraat 98
Rijssen, 7461 DX

Contacts

Email:
g.dangremond@concepts.nl